Home

Veelzijdig Heukelum

Een thuis voor iedereen

Wonen in Heukelum voelt als thuiskomen, zowel voor de geboren en getogen inwoners als degenen die later besluiten naar Heukelum te verhuizen. Het open karakter van Heukelum, de ligging aan de prachtige rivier de Linge, de voorzieningen en activiteiten in het centrum van het stadje en niet te vergeten de prachtige landelijke omgeving. Dit alles maakt Heukelum een aangename woonplek voor… voor wie niet eigenlijk. 

Historisch Heukelum

Heukelum wordt voor het eerst genoemd in een document uit 996, maar omdat de ommuring van het stadje pas in 1230 een feit werd, is dat het officiële oprichtingsjaar. Het huidige Heukelum heeft nog steeds een historisch karakter. Vele 17e en 18e eeuwse boerderijen, het kasteel Merckenburg en de oude stadsmuren onder de met gras bedekte taluds rond de stad doen tot de verbeelding spreken.
In 2010 telde Heukelum 2.645 inwoners, van wie er 600 in de oude kern wonen. Samen met Asperen, Herwijnen, Spijk en Vuren maakt Heukelum deel uit van de gemeente Lingewaal.

Wonen in veelzijdig Heukelum

De veelzijdige voorzieningen in en van Heukelum maken wonen in deze stad zeer aantrekkelijk. In het centrum van Heukelum zijn een supermarkt en diverse winkels te vinden. Meer winkels zijn dichtbij in Leerdam of Gorinchem, maar ook steden als Rotterdam, Den Bosch, Utrecht en Breda zijn gemakkelijk bereikbaar.
Een andere troef van Heukelum is de ligging aan de rivier de Linge. Met zoveel natuur om u heen is ontspannen niet moeilijk. Fietsen en varen zijn geliefd tijdverdrijf.
Heukelum is daarnaast (zelfs tot buiten de provinciegrenzen) bekend van de Jaarmarkt op de derde zaterdag van juni en de echte Heukelumse krakelingen.